• 618 313 899
  • tramateatre@gmail.com

Category Archiveteatre

Passatge Gutenberg

 

Passatge Gutenberg / 12.13.14.19.20 octubre / TEATRET /21:00 dv i ds / 19:00 dg

Original de Lluïsa Cunillé / direcció Gerard Bidegain / intèrprets Uxia Campo, Anna Mestre i Laura Seró

En un pis del Passatge Gutenberg hi resideix i treballa una dona que escriu cartes per a gent que no ho pot fer sola. Es tracta d’una oficina sorprenent on es respira misteri, simbolisme, ironia i tendresa a cada racó. Segons la crítica, a Passatge Gutemberg (2000) hi trobem la gran metàfora sobre la paraula, l’escriptura, la mort i, també, l’amor. Tramateatre s’endinsa de nou en l’univers enigmàtic i excitant d’una de les millors dramaturgues del nostre país, Lluïsa Cunillé.

 

Sembla que rigui

Sembla que rigui / 28 d’octubre 2018 / PATRONAT PARROQUIAL / 19:00 dg

Original d’Òscar Constatí i Mont Plans / intèrpret Mont Plans

La Mont és popular per La Cubana, però també la coneixem per tants altres espectacles de teatre i televisió sota la direcció dels millors directors del país: Jordi Millan i J. Lluis Bozzo, Xavier Albertí, Lourdes Barba, Sergi Belbel, Rafael Duran, Calixto Bieito, Paco Mir… Els últims treballs han estat “Campanades de boda” amb la Cubana i “L’hort de les oliveres” de Narcís Comadira, al Teatre Nacional de Catalunya, dirigit per Albertí. Actualment col·labora amb “Dinamita, la sarsuela” de Le Croupier.

Adaptació i producció Musical: Mariona Vila
Disseny d’il·luminació : J.M Riera
Disseny gràfic: Pasgrafic
Veu en off: Pepa Arenós
Agraïments: Xavier Albertí
Produït per Mont Plans

Les Glòries Cabarateres

Les Glòries Cabareteres / 31 d’oct i 1 de nov 2018 / TEATRET / 21:00 dj / 19:00 dv

Glòria Martínez i Marta Bernal

LES GLÒRIES (bomberes de dia i cabareteres de nit) deixen anar tot allò que els passa pel cap, sense cap mena de filtre: el món dels actors, el panorama teatral català, les tesis doctorals, Miguel de Cervantes o fins i tot els mateixos espectadors i aquesta nova moda de fer cursos per ser “un públic actiu”. Tot això i més serà objecte d’anàlisi per part d’aquestes dues vedettes vingudes a menys que no saben cantar, tampoc saben ballar i ni molt menys actuar. Però això sí, a criticar, a això no les guanya ningú!

Paraules d’amor

Paraules d’amor / 11 de novembre 2018 / PATRONAT PARROQUIAL / 19:00 dg

Original de Joan Ollé / direcció Iban Beltran / intèrprets Cristina Arenas, Blanca Garcia-Lladó i Laura Pujolàs

Sí, “Paraules d’amor”, perquè com diu en Serrat a la seva cançó, no en sabíem més, i amb elles hem anat fent. No deixa de ser curiós que Catalunya, que ha exhibit reiteradament la seva llengua com a gran signe d’identitat, sigui, sense cap mena de dubte, el país d’Europa i part de l’estranger que, per convivència amb el castellà, pitjor la parla pel que fa a la normativa desfilant per la passarel·la de la llengua i la memòria vigent. I què té de “teatral” tot plegat? No ho acabo de saber, però ho veurem.

Assaig sobre la Lucidesa

 / 18 de novembre 2018 / TEATRET / 19:00

Original de José Saramago / adaptació Jumon Erra/ direcció Roger Julià / intèrprets Júlia Santacana, Elena Fortuny, Jacob Torres, Xavier Frau, Xavier Casan

Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer aflorar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels seus governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, quatre anys després, els ciutadans són cridats a les urnes. I de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc. Aquest qüestionament implacable als partits que gestionen la democràcia generarà un pols violent entre el poder i la ciutat. I la dona que ho va veure tot encara hi és. I continua veient-ho tot.

Assaig sobre la lucidesa és la segona part de la cèlebre Assaig sobre la ceguesa; obra amb la qual José Saramago va un pas més enllà en la seva mirada crítica als mecanismes del poder i posa en el punt de mira la corrupció del sistema democràtic.

L’adaptació teatral que proposem ens confronta amb la faula saramaguiana. L’obra se’ns fa absolutament vigent després de les revoltes ciutadanes esdevingudes al món en els darrers deu anys i posa de relleu el necessari debat entorn de l’anomenada “democràcia real”.

Assessoria traducció Yannick Garcia – Dramatúrgia Jumon Erra, Roger Julià – Ajudantia de direcció Jumon Erra – Assistents de direcció Laura Roqué i Elias Ashtari – Escenografia i vestuari Clàudia Vilà – Il·luminació Sylvia Kuchinow – Espai Sonor Enric Monfort – Assessoria de moviment Cristina Martí – Producció executiva Elena Fortuny (Cia La Danesa) – Distribució Jordi Brunet (Cia la Danesa) – Una producció de Cia La Danesa – Amb la col·laboració de Aules, Espai 104 i Lluïsos d’Horta – Mecenes: Illa de l’Aire, Carina Garcia-Ayats, Manel Adell, GV i Tati Marco – Micromecentatge realitzat a través de la plataforma Verkami – Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya OSIC