LOLA Festival 2018

LOLA Festival 2018

LOLA Festival 2018

Amb petits actes, com aixecar un teló, cada dia aconseguim mantenir viva l’esperança, la cultura i la vida. Sovint ens volen callats, uniformats, políticament correctes i conformistes… No sabem que és això. Impossible! El teatre ens provoca, ens estimula i ens acompanya. Per molt que pintin maldades, no hi renunciarem mai.

Quan, sense adonar-nos-en, veiem que totes les intèrprets dels espectacles d’aquesta edició són, de manera no buscada, dones, ens ve molt de gust reivindicar la figura de l’actriu. Aquesta gran icona de la nostra cultura que, igualment maltractada com la professió, es resisteix a rendir-se. Estem en lluita i en lluita cultural. Aquest serà «el LOLA de les actrius». Un festival que porta el nom de la nostra estimada Lola Lizaran. Gran actriu i amiga; esparreguerina que sempre va apostar per donar suport a joves creadors. Com ella, ens entestem a creure en la nova dramatúrgia, la nova creació, les noves tendències i el risc volgudament cercat.

Hem iniciat aquest viatge tan bonic molt avall, a peu pla gairebé. I ara ja som ben enlaire. Formem part del paisatge. I quines vistes! Amunt, LOLA, amunt!

Carme Paltor / Gerard Bidegain / Gerard Sancho / Tramateatre

 

tramateatre

Des de 2003 Tramateatre organitza el festival de petit format LOLA, que porta el nom de la padrina del Teatret: Lola Lizaran, amiga i membre de la companyia. El 2010, el festival amplia les seves seus amb diferents municipis de la comarca. El 2012, Obert en Canal s’adhereix al LOLA per desenvolupar la programació en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals. Ara sumem esforços treballant conjuntament amb Testimoni escènic i Coincidències (Tearrats en Cultura). L’objectiu del LOLA és portar a la comarca joves creadors del teatre, de la música, de la dansa i de les arts visuals del panorama contemporani català. Tramateatre posa èmfasi en la relació entre creadors i espectadors. La proximitat del petit format permet veure, tocar, escoltar i participar i és en aquest sentit que el LOLA ofereix més que una activitat, una experiència.

You must be logged in to post a comment