LOLA Festival 2017

LOLA Festival 2017

RETORN ALS ORÍGENS

Mireu el cartell de l’edició d’enguany: un petit teatre a l’abast de la mà, un teatre de qualitat, que ens porta el millor de l’escena a casa nostra. És dels primers cartells del Festival LOLA i, enarborar-lo al pal major, té ara més sentit que mai.

Sovint tornar als orígens, a l’essència de les coses, vol dir recuperar quelcom que has perdut, però també vol dir fer-te fort en allò que et defineix. Fa catorze anys que un grup de persones de Tramateatre van decidir posar en marxa amb el recolzament de nombrosos actius aquesta idea boja, que inicialment es deia “Mostra de teatre alternatiu i de petit format Lola” i que ara ja tothom coneix, simplement, com “el LOLA”.

Ens omple d’orgull portar el nom de la que va ser amiga i còmplice en infinitat d’aventures teatrals esparreguerines i una de les més grans ambaixadores de la nostra vila, l’enyorada actriu Lola Lizaran. Amb la seva voluntat de donar suport els joves creadors i artistes reprenem una nova edició del nostre Festival, la quinzena, amb ganes de seguir apostant per la nova dramatúrgia i les noves companyies, però també amb la presència d’aquells professionals amb trajectòria a l’escena catalana sense els quals no seríem on som.

L’objectiu del LOLA és portar a la comarca teatre, música, dansa i arts visuals del panorama contemporani català; fomentant així la formació d’artistes locals i obrint un espai de creació i d’exhibició per a joves creadors professionals. Sentim que és vital donar-los feina i confiar en la seva professionalitat.

Tramateatre posa èmfasi també en la relació entre creadors i espectadors. La proximitat del petit format permet veure, tocar, escoltar i participar i és en aquest sentit que el LOLA ofereix més que una activitat, una experiència.

En aquests anys de Festival ens han deixat bona part dels qui el van veure florir per primera vegada, i també han nascut els qui el faran gran. Perquè el LOLA significa moltes coses i no oblida els seus orígens, s’hi aferra amb la mirada endavant. Bravo, LOLA.

Obrim teló!

Leave a Reply