—13.OCT _Àries de reservat

—13.OCT / PATRONAT — ESPARREGUERA / 19:00 dg

original de Marc Rosichintèrprets Elena Martinell (soprano) coloratura) i Glòria Garcés (pianista)

Una soprano coloratura i la seva pianista, eterna companya de penes, han estat contractades per a un concert privat molt especial de cap d’any. Uns clients de posició força acomodada han llogat el reservat d’un luxós hotel de platja. Gent de gustos peculiars i força cars, volen rebre el nou any amb una celebració amb música fina en directe, però sense cap testimoni de tot el que passi dins el reservat. És per això que soprano i pianista es veuen forçades a tocar amb els ulls embenats el típic repertori dels concerts de cap d’any: des d’opereta en alemany i arranjaments vocals de valsos vienesos, fins a l’ensopida i irremeiable marxa Radetzky.

Després de les dotze campanades, però, el guirigall de la festa s’atura de cap. Quan la soprano i la pianista es treuen la bena dels ulls, es troben un paisatge dantesc. No queda ningú viu. Ha arribat la fi del món. Només elles han sobreviscut. Però… per què elles, sí, i la resta, no? Què els ha salvat? Què els ha fet convertir-se en les escollides? Haurà estat la música? Úniques supervivents del desastre, decideixen enregistrar tot el seu repertori en una petita gravadora, per tal que una mica de bellesa quedi salvaguardada per a la posteritat.

Amb un repertori que inclou famosos hits d’opereta en llengua alemanya (des dels esllanguits valsos vienesos fins al cabaret jazzístic berlinès) i també curioses perles no tan conegudes. Àries de reservat és un concert teatralitzat on impera el joc i la ironia. L’alegria efervescent encomanadissa dels valsos vienesos contrasta amb el paisatge devastador, i és així com en l’espectacle s’obren les portes al més inesperat i grotesc.

Dramatúrgia i direcció Marc Rosich. Intèrprets Elena Martinell (soprano coloratura) i Glòria Garcés (pianista). Espai escènic i vestuari Joana Martí. Coreografies i moviment Roberto G Alonso. Arranjaments musicals Glòria Garcés. Tècnic de so Alter sinergies. Disseny de llums Àngel Puertas. Producció Elena Martinell i Glòria Garcés.

(Patronat Parroquial, c/ Tomàs Cabeza, 2 Esparreguera)

reserves