• 618 313 899
  • tramateatre@gmail.com

Assaig sobre la Lucidesa

Assaig sobre la Lucidesa

 / 18 de novembre 2018 / TEATRET / 19:00

Original de José Saramago / adaptació Jumon Erra/ direcció Roger Julià / intèrprets Júlia Santacana, Elena Fortuny, Jacob Torres, Xavier Frau, Xavier Casan

Fa quatre anys, a la capital, una plaga de ceguesa va fer aflorar el millor i el pitjor dels ciutadans i dels seus governants. Només una dona ho va veure tot. Ara, quatre anys després, els ciutadans són cridats a les urnes. I de manera aparentment espontània, voten massivament en blanc. Aquest qüestionament implacable als partits que gestionen la democràcia generarà un pols violent entre el poder i la ciutat. I la dona que ho va veure tot encara hi és. I continua veient-ho tot.

Assaig sobre la lucidesa és la segona part de la cèlebre Assaig sobre la ceguesa; obra amb la qual José Saramago va un pas més enllà en la seva mirada crítica als mecanismes del poder i posa en el punt de mira la corrupció del sistema democràtic.

L’adaptació teatral que proposem ens confronta amb la faula saramaguiana. L’obra se’ns fa absolutament vigent després de les revoltes ciutadanes esdevingudes al món en els darrers deu anys i posa de relleu el necessari debat entorn de l’anomenada “democràcia real”.

Assessoria traducció Yannick Garcia – Dramatúrgia Jumon Erra, Roger Julià – Ajudantia de direcció Jumon Erra – Assistents de direcció Laura Roqué i Elias Ashtari – Escenografia i vestuari Clàudia Vilà – Il·luminació Sylvia Kuchinow – Espai Sonor Enric Monfort – Assessoria de moviment Cristina Martí – Producció executiva Elena Fortuny (Cia La Danesa) – Distribució Jordi Brunet (Cia la Danesa) – Una producció de Cia La Danesa – Amb la col·laboració de Aules, Espai 104 i Lluïsos d’Horta – Mecenes: Illa de l’Aire, Carina Garcia-Ayats, Manel Adell, GV i Tati Marco – Micromecentatge realitzat a través de la plataforma Verkami – Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya OSIC

tramateatre

Des de 2003 Tramateatre organitza el festival de petit format LOLA, que porta el nom de l'estimada i reconeguda actriu esparreguerina, Lola Lizaran, amiga i membre de la companyia. El 2010, el festival amplia les seves seus amb diferents municipis de la comarca (Molins de Rei, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Sant Esteve i El Bruc). El 2010, Obert en Canal s’adhereix al LOLA per desenvolupar la programació en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals. El festival ha fet en no poques ocasions d'aixopluc d'altres activitats com la mostra IN_LOLA, el festival de música SPÀRREK, o diversos tallers de formació teatral. El LOLA aposta per la creació i la producció en el teatre i les arts escèniques del panorama contemporani català i, a la vegada, posa èmfasi en la relació entre creadors i espectadors. La proximitat del petit format permet veure, tocar, escoltar i participar i és en aquest sentit que el LOLA ofereix més que una activitat, una experiència.