NOTÍCIES

10.juny

lola 2019 s’ha presentat en una jornada inoblidable

La presentació de la 17a edició del festival de teatre d’Esparreguera LOLA 2019 s’iniciava a partir de les 4 de la tarda del dissabte 8 de juny, coincidint amb la Festa de l’Avinguda Francesc Macià, amb una instal·lació que ja augurava que podien passar coses sorprenents. Savina Tarsitano, va ser la responsable de diferents intervencions en l’espai, abans i mentre, dins el Teatret, es duia a terme La Corda, una idea d’Albert Mestres: Davant el Teatret es reunia el públic pendent d’entrar a veure l’obra. Primera sorpresa, un timbre crida als espectadors a entrar al teatre, algú obre la cortina, seuen, a l’escenari jocs de llums, Ballet escrit per Joan Brossa, es tanquen les llums, entreacte, a fora els espera una taula que els convida a beure i menjar, moment per socialitzar. Així 11 vegades, sorpreses, màgia, teatre, pel·lícules, poesia, performance, esdeveniment social, gastronomia… Una proposta sorprenent i inoblidable.

En acabar La Corda arriba el moment de la Presentació del LOLA 2019. Unes paraules de Gerard Bidegain, director artístic del Festival, reivindicaven la resistència teatral que des de fa 17 anys encara el festival LOLA, i que aposta per la creativitat i el risc.

A fora, Lucrècia moria davant el Teatret

Tot seguit un concert de Daniel Lumbreras, amb la seva particular proposta musical on la veu juga el paper d’un instrument musical més apropant-nos a ritmes i músiques africanes, celtes, brasileres, cants sufís o gregorians. Una meravellosa manera d’acomiadar un vespre explosiu d’emocions.

A dins el Teatret, plovia…

Gerard Bidegain presentava el Festival LOLA 2019

El concert de Daniel Lumbreras tancava la festa.

5. juny

El dissabte 8 de juny, coincidint amb la Festa de l’avinguda Francesc Macià, el Teatret es vesteix de gala per presentar el LOLA 2019

La 17a edició del festival de teatre d’Esparreguera LOLA 2019 arranca aquest 8 de juny al Teatret d’Esparreguera (Av. Francesc Macià, 66), en el marc de la Festa de l’Avinguda Francesc Macià. L’acte de presentació començarà amb l’espectacle “La corda”, idea d’Albert Mestres, al Teatret després –al voltant de les 22:30 h– tindrà lloc l’acte de presentació de la programació del LOLA 2019 i, per acabar, cap a les 23:00 h es farà un concert al carrer, amb Daniel Lumbreras obert a tothom, organitzat per Tramateatre i el LOLA.

DIVENDRES 7

21:00 “Converses del Setsetset” S’ha hagut de suspendre aquest acte per causes alienes al Setsetset. Ben aviat anunciarem una pròxima data.

DISSABTE 8

21:00 “La corda” és un espectacle diferent. Més que un espectacle és una experiència irrepetible, un maridatge entre el teatre, la poesia, la performance, l’esdeveniment social i la gastronomia. És una idea del poeta i dramaturg Albert Mestres, sota la direcció d’Eva Ortega, amb Ferran Echegaray, Jordi Font, Toni Mas i el mateix Albert Mestres. Cal fer reserva de localitats: tramateatre@gmail.com o per whatsapp al 618 313 899.

22:30 L’acte de presentació de la programació del Festival LOLA 2019 anirà a càrrec de Gerard Bidegain, dramaturg i director artístic del Festival LOLA, acompanyat de tot l’equip del LOLA, entitats col·laboradores i dels membres de Tramateatre.

23:00 Tot seguit un concert a càrrec del músic barceloní, Daniel Lumbreras, del qual no sabríem ben bé com definir: fa música africana?, celta?, brasilera?, i fins i tot cants sufís o gregorians? Canta improvisant fonemes, donant-li a la veu el paper d’un instrument més. El seu disc “La Vila” va ser escollit millor disc català de l’any 2017 per la revista MondoSonoro i va ser produït per Pau Vallvé.

DIUMENGE 9

19:00 Una nova representació de “La corda”. Més que un espectacle és una experiència irrepetible, un maridatge entre el teatre, la poesia, la performance, l’esdeveniment social i la gastronomia. És una idea del poeta i dramaturg Albert Mestres, sota la direcció d’Eva Ortega, amb Ferran Echegaray, Jordi Font, Toni Mas i el mateix Albert Mestres. Cal fer reserva de localitats: tramateatre@gmail.com o per whatsapp al 618 313 899.