Passatge Gutenberg

Passatge Gutenberg

 

Passatge Gutenberg / 12.13.14.19.20 octubre / TEATRET /21:00 dv i ds / 19:00 dg

Original de Lluïsa Cunillé / direcció Gerard Bidegain / intèrprets Uxia Campo, Anna Mestre i Laura Seró

En un pis del Passatge Gutenberg hi resideix i treballa una dona que escriu cartes per a gent que no ho pot fer sola. Es tracta d’una oficina sorprenent on es respira misteri, simbolisme, ironia i tendresa a cada racó. Segons la crítica, a Passatge Gutemberg (2000) hi trobem la gran metàfora sobre la paraula, l’escriptura, la mort i, també, l’amor. Tramateatre s’endinsa de nou en l’univers enigmàtic i excitant d’una de les millors dramaturgues del nostre país, Lluïsa Cunillé.

 

Sembla que rigui

Sembla que rigui

Sembla que rigui / 28 d’octubre 2018 / PATRONAT PARROQUIAL / 19:00 dg

Original d’Òscar Constatí i Mont Plans / intèrpret Mont Plans

La Mont és popular per La Cubana, però també la coneixem per tants altres espectacles de teatre i televisió sota la direcció dels millors directors del país: Jordi Millan i J. Lluis Bozzo, Xavier Albertí, Lourdes Barba, Sergi Belbel, Rafael Duran, Calixto Bieito, Paco Mir… Els últims treballs han estat “Campanades de boda” amb la Cubana i “L’hort de les oliveres” de Narcís Comadira, al Teatre Nacional de Catalunya, dirigit per Albertí. Actualment col·labora amb “Dinamita, la sarsuela” de Le Croupier.

Les Glòries Cabarateres

Les Glòries Cabarateres

Les Glòries Cabareteres / 31 d’oct i 1 de nov 2018 / TEATRET / 21:00 dj / 19:00 dv

Glòria Martínez i Marta Bernal

LES GLÒRIES (bomberes de dia i cabareteres de nit) deixen anar tot allò que els passa pel cap, sense cap mena de filtre: el món dels actors, el panorama teatral català, les tesis doctorals, Miguel de Cervantes o fins i tot els mateixos espectadors i aquesta nova moda de fer cursos per ser “un públic actiu”. Tot això i més serà objecte d’anàlisi per part d’aquestes dues vedettes vingudes a menys que no saben cantar, tampoc saben ballar i ni molt menys actuar. Però això sí, a criticar, a això no les guanya ningú!

Paraules d’amor

Paraules d’amor

Paraules d’amor / 11 de novembre 2018 / PATRONAT PARROQUIAL / 19:00 dg

Original de Joan Ollé / direcció Iban Beltran / intèrprets Cristina Arenas, Blanca Garcia-Lladó i Laura Pujolàs

Sí, “Paraules d’amor”, perquè com diu en Serrat a la seva cançó, no en sabíem més, i amb elles hem anat fent. No deixa de ser curiós que Catalunya, que ha exhibit reiteradament la seva llengua com a gran signe d’identitat, sigui, sense cap mena de dubte, el país d’Europa i part de l’estranger que, per convivència amb el castellà, pitjor la parla pel que fa a la normativa desfilant per la passarel·la de la llengua i la memòria vigent. I què té de “teatral” tot plegat? No ho acabo de saber, però ho veurem.

Sarab

Sarab

Sarab / 16.17 de novembre 2018 / TEATRET / 21:00 dv i ds

Original d’Albert Tola / direcció d’Andrea Segura / intèrprets Laia alberch, Isabelle Bres i Elena Fortuny

“Sarab” (significa miratge en àrab) i és d’alguna manera una segona part de “Salento”. Una obra per a tres actrius, sobre les confusions i lleialtats afectives que es transmeten d’una generació a una altra al llarg de tres generacions de dones d’una mateixa família. O, dit d’una altra manera, sobre els miratges de l’amor en un arbre genealògic familiar. La traïció i la por a ser abandonades uneixen les destinacions d’aquestes tres dones en aquesta espècie de constel·lació familiar.

 

Localitats i Abonaments

ABONAMENT TOTA LA TEMPORADA

—5 espectacles: 50€

—No és personal ni intransferible. Pots compartir l’abonament!

—1 localitat per espectacle*

ABONAMENT + DE 65 ANYS

—5 espectacles: 45€

—No és personal ni intransferible. Pots compartir l’abonament!

—1 localitat per espectacle*

ABONAMENT – DE 18 ANYS

—5 espectacles: 30€

—No és personal ni intransferible. Pots compartir l’abonament!

—1 localitat per espectacle*

 

LOCALITAT GENERAL A TAQUILLA 12€

LOCALITAT + DE 65 ANYS, A TAQUILLA 10€

LOCALITAT – 18 ANYS, A TAQUILLA 8€

 

*Per als espectacles al Teatret cal fer reserva prèvia, dia i hora.

LOLA Festival 2018

LOLA Festival 2018

Amb petits actes, com aixecar un teló, cada dia aconseguim mantenir viva l’esperança, la cultura i la vida. Sovint ens volen callats, uniformats, políticament correctes i conformistes… No sabem que és això. Impossible! El teatre ens provoca, ens estimula i ens acompanya. Per molt que pintin maldades, no hi renunciarem mai.

Quan, sense adonar-nos-en, veiem que totes les intèrprets dels espectacles d’aquesta edició són, de manera no buscada, dones, ens ve molt de gust reivindicar la figura de l’actriu. Aquesta gran icona de la nostra cultura que, igualment maltractada com la professió, es resisteix a rendir-se. Estem en lluita i en lluita cultural. Aquest serà «el LOLA de les actrius». Un festival que porta el nom de la nostra estimada Lola Lizaran. Gran actriu i amiga; esparreguerina que sempre va apostar per donar suport a joves creadors. Com ella, ens entestem a creure en la nova dramatúrgia, la nova creació, les noves tendències i el risc volgudament cercat.

Hem iniciat aquest viatge tan bonic molt avall, a peu pla gairebé. I ara ja som ben enlaire. Formem part del paisatge. I quines vistes! Amunt, LOLA, amunt!

Carme Paltor / Gerard Bidegain / Gerard Sancho / Tramateatre

 

Col·laboradors

Col·laboradors

Des de la primera edició el novembre de 2003 Tramateatre organitza el festival de teatre de petit format LOLA, que porta el nom de la padrina del Teatret: Lola Lizaran, amiga i membre de la companyia. El 2010 i fins al 2014, el festival amplia les seves seus amb diferents municipis de la comarca (Olesa, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Collbató i El Bruc). El 2012, Obert en Canal s’adhereix al LOLA per desenvolupar la programació en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals amb col·laboració amb Muxart, espai d’art i creació contemporanis de Martorell. Hem sumat esforços treballant també amb Coincidències (Terrats en Cultura).

Darrerament les col·laboracions amb el Patronat Parroquial i l’Ajuntament d’Esparreguera, així com la col·laboració d’entitats, particulars i comerç d’Esparreguera ens permet dur aquest projecte endavant. Estem molt agraïts a Lafargue (benestar i bellesa), Clínica Dental Unzeta, Espai Terres (cuina nikkei i mediterrània), Gust de Gla (venda i degustació) EBO (moda) i Xell (llenceria) que patrocinen cada un dels espectacles.