Cos /_ Blai Bonet i Vicent A. Estellés /_Albert Roig /_8.octubre.2017 /_Patronat /_19:00

10€ (5€ menors 16) Reserves: tramateatre@gmail.com / whatsapp: 618313899

Patronat (c/ Tomàs Cabeza, 1. Eparreguera)

Les èglogues d’Estellés i el barri xino de Blai Bonet. Vicent A. Estellés, fill del forner de Burjassot, i Blai Bonet, fill del porquer de Santanyí, es comprometen amb l’oralitat, amb la paraula viva, i esborren les fronteres del llenguatge literari noucentista gràcies a la seva aposta pel valencià i el mallorquí i pels col·loquialismes.

Intèrprets: Laura Gúbor, Tortosa; Anna Berenguer, Banyeres; Bàrbara Nicolau, Manacor; Sandra Monfort, Pedreguer; Lara Correa, Barcelona. Direcció: Albert Roig, Tortosa.

Al Palau Robert on es va estrenar aquesta peça dins l’exposició “Actrius Catalanes del S. XX”

 

 

 

 

 

 

El valencià i l’illenc són poetes dramàtics, i apassionats, són els poetes del cos, que parlen de l’amor, el desig i la por d’una manera despullada i inèdita en la poesia catalana, regada amb conyacs i ginebres, sense vels moralistes ni idealitzadors. Un ens ensenya no només les intimitats i les amenitats de l’home sinó les de la dona. L’altre ens parla obertament del jove, de l’homosexualitat i de la llosa de l’Església catòlica i de la dictadura espanyola. I allò que Blai Bonet calla ho acaben dient Miquel Bauçà i Biel Mesquida. Amb una dramatúrgia d’Albert Roig.

Albert Roig, poeta tortosí, és el responsable d’aquesta peça que homenatja l’esplendor del passat donant veu a algunes de les dones que poden representar el futur de la interpretació. A través dels dos autors, Roig també ha volgut evidenciar la necessitat d’ampliar els accents en el teatre català. Més enllà dels accents i les parles, les noves actrius catalanes continuen tenint velles reivindicacions que, en ple segle XXI, encara no s’han resolt, com explica la tortosina Laura Gúbor. Elles busquen damunt l’escenari oportunitats i canvis culturals que les permetin expressar-se en llibertat i amb un rol protagonista en aquest segle XXI.

 

Leave a Reply