Judes Traït /_Gerard Bidegain /_ 3.4.5.10.11.12.novembre. 2017 /_ Teatret /_21:00 i 19:00 **ESTRENA

10€ (5€ menors 16) Reserves: tramateatre@gmail.com / whatsapp 618 313 899

Teatret (av. Francesc Macià, 66. Esparreguera)

judes

La figura del traïdor Judes Iscariot en la trama èpica de la Passió, mort i resurrecció de Jesucrist ha fet córrer rius de tinta i de pintura al llarg dels segles, esdevenint el símbol per antonomàsia de la maldat, el càstig i el suïcidi. O, almenys, així ens l’han presentat sempre…

Actor: David de Julio Dramatúrgia i direcció: Gerard Bidegain Producció Festival LOLA i Tramateatre

Amb la finalitat de desembocar en l’escriptura d’aquest monòleg, el dramaturg Gerard Bidegain va basar el seu Treball Final de Carrera de l’Institut del Teatre en una anàlisi del personatge, tot remuntant-se al seu naixement als textos evangèlics i fent un recorregut pel teatre medieval de caire religiós, els drames romàntics de Guimerà i Pitarra i les Passions que han arribat fins a l’actualitat i que l’han mantingut viu en l’escena catalana.

“Si  jo  no  fos  purament  un  titella, si  tingués  aquesta  teva  capacitat  sobrehumana, ho  podria  haver  dut  a  terme  tot  jo  sol. Hi  has  pensat?  Perquè  ara  ets  mort.  I  ara,  què? Res.” 

En paraules del director i pedagog teatral Joan Castells, el fascinant personatge “retorna a l’escena del teatre universal per la porta del teatre català” i es projecta cap a un futur -incert- on la culpa i l’ambició, motors del personatge durant segles, trontollen més que mai.

El monòleg Judes traït, de Gerard Bidegain, que estrenem en aquesta edició 2o17 del LOLA coproduït per Tramateatre, sorgeix del Treball Final de Carrera de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre, que va ser qualificat amb Matrícula d’Honor pel tribunal avaluador. El treball “El personatge de Judes Iscariot en la tradició teatral catalana” va ser tutoritzat pel poeta Josep Pedrals, i avaluat per Toni Galmés, Beth Escudé i Pepelú Guardiola. El 30 de juny de 2017 se’n va fer una lectura pública a l’Institut del Teatre, amb l’actor David de Julio, qui encarnarà el Judes en aquesta producció.

Leave a Reply